متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1397/09/28 - 12:09
  • - تعداد بازدید: 545
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نوجوان 12 ساله کم سن ترین بیمار دیالیزی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان؛ ضرورت تغییر در سبک زندگی با افزایش تعداد بیماران مزمن غیر واگیر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از افزایش تعداد بیماران مزمن غیر واگیر اظهار نگرانی کرد و گفت: نوجوان 12 ساله زاهدانی، کم سن ترین بیمار دیالیزی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان است.

نوجوان 12 ساله کم سن ترین بیمار دیالیزی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان؛ ضرورت تغییر در سبک زندگی با افزایش تعداد بیماران مزمن غیر واگیر

 


رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از افزایش تعداد بیماران مزمن غیر واگیر اظهار نگرانی کرد و گفت: نوجوان 12 ساله زاهدانی، کم سن ترین بیمار دیالیزی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان است.
دکتر سید محمد هاشمی شهری نارسایی کلیه را یکی از بیماری های مزمن غیرواگیر برشمرد و کاهش سن ابتلاء به بیماری های کلیوی و افزایش تعداد بیماران نیازمند به دیالیز را نگران کننده توصیف کرد.
وی روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ایسنا در زاهدان بر اهمیت توجه به خود مراقبتی تاکید کرد و گفت: بارها درباره ضرورت تغذیه سالم، فعالیت بدنی کافی، اجتناب از مصرف دخانیات اعم از سیگار یا قلیان و رعایت اصول بهداشت روان تاکید شده است.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بعد از بالا رفتن امید به زنده بودن در کشور ما به بالای ۷۲ سال، باید به کیفیت زندگی هم توجه کنیم تا تعداد سال های زندگی سالم و با کیفیت را نیز بیشتر کنیم و در مقابل تعداد سال های زندگی با بیماری را به کمترین میزان ممکن کاهش دهیم.
دکتر هاشمی شهری اضافه می کند که؛ باید این واقعیت را قبول کنیم که در صورت عدم توجه به اصلاح سبک زندگی، بیماری های مزمن غیر واگیر مانند بیماری های قلبی، کلیوی، پر فشاری خون، دیابت، انواع سکته ها و سرطان ها از ما دور نیست.
وی با اشاره به مشکلات بیماران مبتلا به نارسایی کلیه گفت؛ هم اکنون 435 بیمار در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مجبورند تا حداقل 3 روز در هفته برای انجام دیالیز به بیمارستان های دولتی مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود؛ اگرچه خدمات دیالیز به بیماران مزمن کلیوی به صورت رایگان ارائه می شود، امّا این بیماران و خانواده آنان با مشکلات متعدد ناشی از این بیماری روبه رو هستند.
به گفته دکتر هاشمی افزایش تعداد و نوسازی دستگاه های دیالیز در دستور کار نظام بهداشت و درمان کشور و استان قرار دارد امّا باید به خاطر داشته باشیم که هر چقدر هم که منابع کشور برای توسعه این خدمات هزینه شود، نمی تواند به اندازه پیشگیری از ابتلاء افراد سالم به نارسائی کلیه، در کاهش مشکلات بیماران و خانواده آنان نقش داشته باشد.
خانم مهناز نیک بخت مسئول بخش دیالیز بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان هم گفت: سال گذشته 128 بیمار در این بخش خدمات دریافت می کردند و این آمار امسال به 164 نفر رسیده است.
وی گفت: بیماران تحت پوشش در این بخش از متولدین 1319 تا متولدین 1385 هستند.
دکتر علی علیدادی، فوق تخصص بیماری های کلیه هم معتقد است که هر چقدر تعداد دستگاه های دیالیز افزایش یابد باز هم نمی توان گفت کافی است چرا که پیش از افزایش تجهیزات، باید مردم برای تغییر سبک زندگی خود دست به کار شوند.
دکتر علیدادی می گوید: تغییر رژیم غذایی به سمت غذاهای پر چرب، شور و شیرین، افزایش موارد ابتلاء به دیابت و کاهش سن ابتلاء، افزایش موارد ابتلاء به فشار خون، عدم مصرف صحیح دارو و استفاده خودسرانه از داروهایی مانند مسکن ها، عوامل زمینه ساز بیماری های کلیوی هستند.
وی به مردم توصیه کرد تا غذاهای کم نمک، کم چرب و سالم خانگی را جایگزین غذاهای رستورانی و فست فود کنند.
دکتر صالح الدین بویا دیگر فوق تخصص بیماری های کلیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، توصیه به عدم مصرف خودسرانه داروها و عدم توجه به توصیه افراد غیر متخصص و غیر پزشک در خصوص مصرف دارو ها را به توصیه های قبلی اضافه کرد.
وی گفت: برخی داروها به طور مستقیم بر عروق کلیه تاثیر گذاشته و می تواند باعث بروز اشکالات جدی شود.
متخصصان سلامت معتقدند که علاوه بر کاهش مصرف نمک و حذف نمکدان از سفره، مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد میوه و سبزی، مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات و حبوبات، جایگزین کردن گوشت قرمز با گوشت سفید و ماهی و انجام ورزش متوسط تا شدید به مدت حداقل 30 دقیقه در روز و برای حداقل ۵ روز در هفته به تنظیم متابولیسم پایه بدن کمک می کند و احتمال بروز بیماری های مزمن غیرواگیر را کاهش می دهد.


  • گروه خبر : News,Other
  • کد خبر : 20263
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ